Selaimesi ei tue JavaScriptiä tai se on poistettu käytöstä. Päästäksesi nauttimaan Maihinnoususta parhaimmillaan, suosittelemme JavaScriptin käyttämistä.[sulje]
Maihinnousu - Muusikoiden.netin Musiikkipalvelin

Etusivu  /  Palaute  /  Muusikoiden.netEt ole kirjautuneena sisään…  /  Kirjaudu sisään

Info

Taidekerho kohtaa Lockmanissa räkälän. Siinä välissä mennään, Fender-kirpeydestä ja riffeistä tinkimättä, uuden aallon juurimeiningissä. Lisää juttua täältä: http://www.lockman-band.net/

Historia: Perustettu 2005, eka keikka 2006. Taustalla mm. Xtaasi, Swamp, Machine Gun Macbeth, Bird in the Bush, Lunatunes, Tampere, Fun, Disappointments

Jäsenet: Hermo (gtr), Feggy (gtr), Taito (drs), Pissbelius (bass)

Idolit/vaikutteet: Bo Diddley, Captain Beefheart, Clash, Dream Syndicate, Echo & The Bunnymen, Gun Club, Jam, John Cale, Kinks, Neil Young, Patti Smith, Replacements, Richard Hell & Voidoids, Sonic Youth, Stooges, Television, Tom Waits, Triffids, Velvet Underground, Who

Lisätietoja

Helmikuussa 2005 kaksi rockmiestä, Heikki "Hermo" Portaankorva ja Taito Palvanen saivat yhteisen ystävänsä kautta vihjeen toisistaan. Alun perin lahtelainen Taito oli soittanut rumpuja mm. sellaisissa yhtyeissä kuin Sivulliset, Livin' Drops, Machinegun Macbeth, Ferryboat Family ja Bird In the Bush. Viimeksi mainitun hajottua -99 Taito jatkoi rummuttamista nimettömiksi jääneissä lyhytikäisissä bändeissä. Hermon laulajan ja kitaristin ura oli alkanut oululaisessa Xtaasissa ja jatkunut Helsinkiin muuton jälkeen Swampissa.

Bändin hajottua vuonna 1990 hän oli eläköitynyt soittohommista aina siihen asti kunnes tapasi Taiton ja ukkelit päättivät käydä haara-asentoon vielä kerran. Mitäpä uutta vanha enää keksii kuin vanhoja, hyviksi havaittuja temppuja!

Molemmilla oli ollut mielessä uusi, uljas rockryhmä, jossa primitiivinen rock'n'roll risteytyy tietynlaisen vinon otteen myötä juurensa tunnistavaksi, mutta moderniksi 2000-luvun räimeeksi.

Päättäväisesti, mutta viileän rennosti herrat ottivat haltuun treenikämpän ja aloittivat kokeilun, joka pian havaittiin toimivaksi ja kehittelemisen arvoiseksi. Rummut, kitara ja laulu-pohjalta soitettua musiikkia päätettiin lähestyä verenhimoisessa rock 'n roll-hengessä. Molempien edellisistä bändeistä löytyi enemmän popahtavaa kuin raakaa ja suoraa ilmaisua ja nyt tuntui olevan aika taas palata rokin perusasioiden pariin. Useimmat Hermon lauluista oli kirjoitettu 80- 90-luvuilla, mutta pian uusia kappaleita alkoi syntyä tauon aiheuttaman ruosteen kadottua.

Kevät loppui ensimmäisen demon tekemiseen Mother Goose-yhtyeen suosiollisella avustuksella heidän treenikämpällään ja kotonaan Porvoossa. Musiikki vaikutti toimivan pelkistetyssä muodossa, mutta basson puuttumisen arveltiin aiheuttavan keikkatilanteessa ongelmia. Kesätauon jälkeen kaksikko aloitti tosissaan basistin metsästyksen. Lukuisten kokelaiden joukosta ei kuitenkaan löytynyt sopivaa ja bändi jatkoi uusien biisien sovittamista duona.

Tässä vaiheessa kuvaan astuu helsinkiläinen Markku "Feggy" Roinila. Lockmaniksi ristityn bändin ilmoittaessa Muusikoiden.netissä tarpeensa löytää kakkoskitaristi, joka Verlainen lisäksi tunnistaa Robert Quinen ja Marc Ribotin soitossa oikeaa asennetta, Feggy muisti myös aiemman uteliaisuuden herättäneen basisti-ilmoituksen Rytmi-lehdessä (jossa yhtyeen linjaksi esitettiin "Bo Diddleyn rytmien sovittaminen Televisionin kitaroihin") ja otti samantien yhteyttä.

Ensimmäisissä koesoitoissa todettiin välittömästi miehen olevan hengenheimolainen ja oitis hänet pestattiin mukaan orkesteriin. Feggyn taustalta löytyy pitkä bänditoiminta mm. yhtyeissä Brian Jones Swimming Club, Popheads, The Lunatunes ja Tampere.

Syyskussa 2006 basson varteen napattiin Jean Ramsay, joka on paitsi basson ja laulun taitaja, myös folk-artisti, joka tunnetaan nimella JMWR (Jean Magnus William Ramsay). Jean soittaa myös yhtyeissä Love Death Club ja Disappointments. Jeanin heikkous kantrimusiikkin saa vastapainoa armottomasta Hüsker Dün diggailusta ja muutenkin miehen musiikkimaku on huomattavan yhtenäinen muun Lockman-miehistön kanssa. Jeanin suosikkibasistit ovat Tracy Pew, Phil Lesh, Mario Cipollina ja Derek Smalls.

Lokakuussa Jean jättäytyi satunnaiseksi taustalaulajaksi ja akustisten näpelöijäksi. Uusi basisti on Tomi Nuotio, joka vaikuttaa myös Can Can Headsien riveissä ja jonka taustalta löytyy mm. Weepikes ja The insult that made a man out of mac.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
 
Genre: Rock/Pop

Profiili luotu: 04.05.2008.
Päivitetty: 07.12.2008 klo 14:32.
Profiilia katsottu 1281 kertaa.

Toiminnot

» Profiilin etusivu
» Lisätietoja
» Ajankohtaista   (6 uutista)
» Keikat
» Kuvagalleria   (4 kuvaa)
» Vieraskirja   (0 viestiä)
» Palautetta artistille
» Toivo artistia nettiradioon

Jäsenet

» Feggy
 (Kitara)

Internetissä muualla

» http://www.lockman-band.net/