Selaimesi ei tue JavaScriptiä tai se on poistettu käytöstä. Päästäksesi nauttimaan Maihinnoususta parhaimmillaan, suosittelemme JavaScriptin käyttämistä.[sulje]
Maihinnousu - Muusikoiden.netin Musiikkipalvelin

Etusivu  /  Palaute  /  Muusikoiden.netEt ole kirjautuneena sisään…  /  Kirjaudu sisään

Info

Persoonallista suomenkielistä musaa,joka on ei istu helposti minkään yksittäisen,ahtaan genren sisään.

Lisätietoja

Vuonna 2009 rumpali ja biisintekijä Jarmo Kamppinen mietti, mikä olisi mielekkäin tapa jatkaa työskentelyä musiikin parissa. Takana oli kahden vuoden intensiivinen jakso äänitystekniikkaa sekä biisintekoa opetellen omassa kotistudiossa. Tämän ajanjakson aikana oli syntynyt nippu biisirunkoja, joiden työstäminen yksin valmiiksi ei tuntunut mielekkäältä vaihtoehdolta.

Vanhoista bändikuvioista oli kulunut jo aikaa, mutta mielessä alkoi kuitenkin pyöriä ajatus; mitäpä jos sittenkin vielä kerran..

Näin syntyi Kuuma Muusa.

Bändin ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Kamppisen lisäksi basisti Hannu Viskari, kitaristi Rainer Mankki ja laulaja Samu Välimaa. Tällä kokoonpanolla äänitettiin yksi kappale, jonka jälkeen Mankki ja Välimaa jatkoivat omille teilleen.

Keväällä 2010 tuli kutsu saapua esiintymään Lappeenrannan Konnunsuolla toista kertaa järjestettävään Kontufolk festivaaliin. Kamppinen vastasi myöntävästi, vaikka bändissä olikin tuolloin vain kaksi jäsentä. Tarvittiin siis lisää soittajia kiireesti.

Muusan miehistö täydentyi, kun laulaja/kitaristi Risto Venäläinen sekä kitaristi Juha Himmanen liittyivät bändiin. Kontufolkin keikkaa varten rivistöä täydentämään kutsuttiin myös haitaristi Matti Pulkki. Tällä kokoonpanolla Kuuma Muusa teki ensimmäisen julkisen keikkansa.

Kontufolkin jälkeen seurasi vaihe, jonka aikana Kuuma Muusan riveissä kävi kokeilemassa sellainen joukko soittajia, ukkoja ja akkoja, että kaikkien luettelointi vaatisi miltei puhelinluettelon paksuisen opuksen. Oikeaa ryhmää ja sitoutumiskykyisiä soittajia ei vaan tuntunut löytyvän millään.

Vuonna 2012 Kuuma Muusaan liittyi Lappeenrantalainen kitaristi/laulaja/biisintekijä Lasse Hyytinen. Tässä vaiheessa Kuuma Muusan kokoonpano oli seuraavanlainen: Tuomo Vänskä - laulu, Hannu Viskari - basso, Nitte Valo - koskettimet, Lasse Hyytinen - kitara, Jarmo Kamppinen - rummut. Pian kuitenkin Vänskä ja Valo kihlautuivat ja muuttivat toiselle paikkakunnalle, joten Kuuma Muusa jatkoi triona. Hyytinen otti kitaroinnin lisäksi hoidettavakseen myös laulajan tontin.

Tässä vaiheessa toiminta ja tekeminen muuttui selkeästi ammattimaisemmaksi. Kappaleisiin etsittiin oikeita sovituksia, treenejä oli usein ja soittaminen oli intensiivistä. Tämä alkoi näkyä myös bändin soundissa.

Kuuma Muusa julkaisi vuoden 2012 lopulla kaksi singleä, "Valssi kaksisuuntaisuutta" ja "Joo joo". Sinkut julkaistiin omakustanteena HEnto Records levymerkin kautta.

Vuoden 2013 aikana Kuuma Muusa keikkaili ahkerasti, käyden esiintymässä muun muassa Pietarilaisella rock klubillakin.

Bändin alkuperainen ja alusta asti mukana ollut basisti Hannu Viskari joutui jättämään yhtyeen lokakuussa 2013 terveydellisten syiden vuoksi. Hänen tilalleen löytyi nykyinen basisti Ripo Multaharju. Samalla kertaa täydennettiin miehistöä myös toisella kitaristilla, kun Asko Kavala liittyi bändiin.

Joensuulainen Pilfink Records aloitti Kuuma Muusan kanssa yhteistyön samoihin aikoihin, lokakuussa 2013. Bändin kauan odotetun debyyttilevyn julkaisu häämöttää siis vihdoinkin tulevaisuudessa..

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
 
Genre: Rock/Pop

Profiili luotu: 11.05.2012.
Päivitetty: 30.05.2014 klo 14:34.
Profiilia katsottu 1134 kertaa.

Toiminnot

» Profiilin etusivu
» Lisätietoja
» Ajankohtaista   (0 uutista)
» Keikat
» Kuvagalleria   (1 kuvaa)
» Vieraskirja   (0 viestiä)
» Palautetta artistille
» Toivo artistia nettiradioon

Jäsenet

» Ripo Multaharju
 (basso, taustalaulu)
» Asko Kavala
 (kitara, taustalaulu)
» Jarmo Kamppinen
 (rummut)
» Lasse Hyytinen
 (kitara ja laulu)