Selaimesi ei tue JavaScriptiä tai se on poistettu käytöstä. Päästäksesi nauttimaan Maihinnoususta parhaimmillaan, suosittelemme JavaScriptin käyttämistä.[sulje]
Maihinnousu - Muusikoiden.netin Musiikkipalvelin

Etusivu  /  Palaute  /  Muusikoiden.netEt ole kirjautuneena sisään…  /  Kirjaudu sisään

Info

Polveilevaa thrash metallia.

Lisätietoja

Swath perustettiin Helsingissä vuonna 2004 Stone-tribuuttibändiksi. Näinä alkuaikoina bändi tunnettiin nimellä Sten. Stenin ideana oli soittaa Stonen kappaleita täysin yksi yhteen sooloja myöten ja esittää näitä veisuja lavalla. Keikkoja Sten-nimellä kertyi reilu puolisenkymmentä, joskin miehistöllä oli vankkaa kokemusta jo aiemmista bändeistä keikkailun ja muun bänditoiminnan saralla.

Stenin uran kohokohta koettiin vuonna 2006, kun bändi pääsi keikkailemaan mm. Tuskan jatkokekkereille Tavastialle, Ruisrockiin ja Rockstar’s Bariin Viroon. Tämä kannusti orkesteria sen verran, että tehtiin yhdessä tuumin päätös ruveta työstämään toisella nimellä omaa materiaalia ässäkuntoon. Omia riffinpätkiä ja ideoitahan oli heitelty ilmaan jo lähes ensitreeneistä lähtien.

Vaikka bändin alkutaipaleella soitettiinkin 80-lukulaista lainatavaraa, Swathin lähtökohtana ei koskaan ole ollut eikä tule missään vaiheessa olemaan farkkuliivi/varsilenkkaritrendillä ratsastus tai suora rip-off 80-luvun esikuvista. Toki Stonen perintö Swathin musiikissa kuuluu, mutta lähtökohtaisesti tarkoitus on tehdä omanlaista musiikkia, johon imetään vaikutteita reilulla kädellä muualtakin.

Swathin ensidemo äänitettiin loppuvuodesta 2006 bändin treenikämpällä, ja siitä lohkaistiin kappale myös Miasman kansi-cd:lle keväällä 2007. Räkäisillä kamoilla äänitetyn ensidemon äänenlaatu ei tosin ollut mitenkään mieltäylentävä, joten sitä ei kovin viralliseksi voi laskea. Debyyttikeikka Swath-nimellä v. 2007 todisti että myös oma materiaali potki livenä persuuksille varsin kiitettävästi.

Miehistöongelmien takia studioon päästiin seuraavan kerran loppukeväästä 2008 yhden kitaristin vajauksella. Drop Hammer -studiossa bändi pisti pakettiin Santeri Salmen (äänitys, miksaus) avustuksella The Circle -nimisen lätyn, ja virallinen painos tästä MCD:stä näki päivänvalon kesällä 2008. Arvostelut ovat olleet The Circlen suhteen suotuisia, ja bändin kykyä pitää paletti kasassa ja luoda sopivan kieroa materiaalia on kehuttu.

Line-up:

Teemu Kokkonen - vocals
Tapio Wallenius - guitars
Ari Miettinen - bass

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
 
Genre: Metalli

Profiili luotu: 20.07.2008.
Päivitetty: 14.06.2011 klo 11:01.
Profiilia katsottu 3067 kertaa.

Toiminnot

» Profiilin etusivu
» Lisätietoja
» Ajankohtaista   (4 uutista)
» Keikat
» Kuvagalleria   (10 kuvaa)
» Vieraskirja   (1 viestiä)
» Palautetta artistille
» Toivo artistia nettiradioon

Jäsenet

» Teemu Kokkonen
 (Laulu)
» Tapio Wallenius
 (Kitara)
» Ari Miettinen
 (Basso)