Selaimesi ei tue JavaScriptiä tai se on poistettu käytöstä. Päästäksesi nauttimaan Maihinnoususta parhaimmillaan, suosittelemme JavaScriptin käyttämistä.[sulje]
Maihinnousu - Muusikoiden.netin Musiikkipalvelin

Etusivu  /  Palaute  /  Muusikoiden.netEt ole kirjautuneena sisään…  /  Kirjaudu sisään

Info

Imatralla perustettu Unholy oli ensimmäinen suomalainen doom metal -yhtye. Sitä on maailmallakin sanottu doom metallin uranuurtajaksi. Yhtyettä pidetään genrensä ennakkoluulottomana uudistajana. Unholy toi perinteiseen doom metaliin omia mausteitaan; riitasointujen tarkoituksellinen käyttö, usein hyvin omituinen ja kuulijassa ahdistusta ja ristiriitoja synnyttävä äänimaailma sekä klassisen musiikin vaikutteet.

Unholy perustettiin vuonna 1988 nimellä Holy Hell. Nimi "Unholy" otettiin käyttöön jo ensimmäisen vuoden jälkeen. Unholyn musiikkityylille ei tuossa vaiheessa ollut nimeä. Siinä oli vaikutteita 1970-luvun Black Sabbathista, 1980-luvun Celtic Frostista ja Voivodista. Termi "doom metal" otettiin käyttöön pakosta, koska parempaakaan termiä ei ollut. Raskaus ja melakolisuus viittasivat Candlemassiin joka oli ensimmäinen doom metal -tyylisuuntaa klassisimmillaan edustanut yhtye. Koska Unholy oli monen muun ominaispiirteensä ohella myös tätä, niin termi sopi yhtyeeseen kohtuullisen hyvin. Tästä alkutermistä lähti kehittymään Unholya kuvaavan genrenimen keksiminen; Black Doom, Funeral Doom jne.

Noin puolenkymmenen enemmän tai vähemmmän virallisen, pienessä levityksessä olleen demon jälkeen Unholy teki vuonna 1990 demon Trip To Depressive Autumn, joka poiki levytyssopimuksen itävaltalaisen Lethal Recordsin kanssa. Ulkomainen levy-yhtiö oli tuohon aikaan Suomessa harvinaisuus, mikä toi yhtyeelle kunnioitusta kotimaan musiikkipiireissä.

Ensimmäinen levy äänitettiin v.1992 Wienissä ja julkaistiin From The Shadows -nimellä 1993. Pian sen jälkeen Lethal Records solmi julkaisusopimuksen Trip To Depressive Autumn demosta Yhdysvaltoihin Wild Rags Recordsin kanssa.

Unholy vaihtoi italialaisen Avantgarde Musicin leipiin ja julkaisi The Second Ring Of Power -albumin vuonna 1994. Levyä myytiin hyvin ja yhtyeen ura oli nousussa. Julkaisua seuraavana vuonna yhtyeen jäsenet kuitenkin joutuivat sisäisten ristiriitojen vuoksi törmäyskurssille ja yhtye päätti vetäytyä alalta. Kun yhtye puolentoista vuoden jälkeen koottiin uudelleen, toisena perustajajäsenenä ollut Jarkko Toivonen jätettiin pois kokoonpanosta.

Kolmas albumi Rapture ilmestyi vuonna 1997. Kappaleiden sovitukset olivat saaneet lisää iän tuomaa kypsyyttä. Sanoituksissa nuoruuden uho oli vaihtunut filosofisiin pohdintoihin elämän peruskysymyksistä. Musiikillisesti Rapture oli yhtyeen tummasointisin, raskain ja ahdistavin levy. Vanha fanijoukko ja kriitikot ylistivät levyä, mutta ostajat puuttuivat.

Seuraavan levyn piti olla viimeinen Avantgarde Musicin palkkalistoilla. Yhtyeen oli tarkoitus siirtyä suurempien yhtiöiden palvelukseen saadakseen lisää markkinointiresursseja. Viimeiseksi jäänyt levy Gracefallen julkaistiin vuonna 1999. Kappaleiden sovitukset kuulostivat aiempaa yhtenäisemmältä ja helpommin lähestyttävältä, vaikka sama melankolinen pohjavire olikin tallella. Vaikka kaupallinen potentiaali oli olemassa, markkinointi ja sitä kautta myyntiluvut olivat huonoja. Yhtye päätti lopettaa toimintansa, kun kaivattua sopimusta isommat markkinointiresurssit omaavan levy-yhtiön kanssa ei saatu. Tarjouksia pieniltä levy-yhtiöiltä tuli, mutta ne eivät pystyneet tarjoamaan yhtyeelle sellaisia resursseja joita se halusi. Parin vuoden neuvottelukierteen jälkeen, noin vuonna 2002, yhtye julistettiin virallisesti lopetetuksi.

Erikoista Unholyn kohdalla on, että kotimaassaan se oli lähes tuntematon, vaikka toimi 14 vuotta ja tuotti neljä täyspitkää albumia, joita myytiin n. 50 maassa.

Ajankohtaista

Unholy levyt 201223.05.2012 klo 18:00
Demo 11/90 / Procession of Black Doom DLP (Northern Heritage-Fin)
http://www.rustycrowbar.com/
---------
Trip to Depressive Autumn LP(Northern Heritage-Fin)
http://www.rustycrowbar.com/
-------
Kill Jesus (Holy Hell) LP (Northern Heritage-Fin)
http://www.rustycrowbar.com/
---
From the Shadows -Relapse Records (UK) re-release
https://www.burningshed.com/store/peaceville/collection/395/
----------
The Second Ring of Power CD/DVD-Relapse Records (UK) re-release
https://www.burningshed.com/store/peaceville/collection/395/
------------
Rapture -Relapse Records (UK) re-release
https://www.burningshed.com/store/peaceville/collection/395/
--------
Gracefallen -Relapse Records (UK) re-release
http://www.peaceville.com/

Ilmainen kokoelma jaossa Relapsella
To celebrate our new website, sign up to the mailing list to download a free limited 17-track sampler featuring some classic slabs of black, death, doom metal from Peaceville’s past & present metal titans. Tracklist includes;

Darkthrone (Lifeless), Autopsy (Horrific Obsession), My Dying Bride (The Thrash of Naked Limbs), Cradle of Filth (Lilith Immaculate - extended edition), Barren Earth (Our Twilight - single version), Aura Noir (Conqueror), Katatonia (The Longest Year), Opeth (Face of Melinda - live), Thorns (Existence), Behemoth (As Above so Below), Gallhammer (Rubbish CG202), Gehenna (Werewolf), Dodheimsgard (Ion Storm), Unholy (Lady Babylon), Paradise Lost (Eternal), Pentagram (Sign of the Wolf), At the Gates (The Swarm)
» Näytä kaikki (3)

Artistin kappaleet

Artistilla ei ole lisättyjä kappaleita..

Artistin levyt

The Second Ring of Power1994
01  The Second Ring of Power

From the Shadows1993
01  Gray Blow

Keikkakalenteri

Ei keikkoja tiedossa..

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
 
Genre: Metalli

Profiili luotu: 17.09.2008.
Päivitetty: 30.09.2008 klo 00:56.
Profiilia katsottu 1252 kertaa.

Toiminnot

» Profiilin etusivu
» Ajankohtaista   (3 uutista)
» Keikat
» Kuvagalleria   (3 kuvaa)
» Vieraskirja   (0 viestiä)
» Palautetta artistille
» Toivo artistia nettiradioon

Jäsenet

» Jarkko Toivonen
 (Kitara)
» jan kuhanen
 (rummut)
» ismo toivonen
 (kitara, koskettimet)
» pasi äijö
 (basso, laulu)