Selaimesi ei tue JavaScriptiä tai se on poistettu käytöstä. Päästäksesi nauttimaan Maihinnoususta parhaimmillaan, suosittelemme JavaScriptin käyttämistä.[sulje]
Maihinnousu - Muusikoiden.netin Musiikkipalvelin

Etusivu  /  Palaute  /  Muusikoiden.netEt ole kirjautuneena sisään…  /  Kirjaudu sisään

Info

Akustista ja runollista suomenkielellä laulettua miedosti jazzahtavaa poppia, sekä perushyvää avant-gardea. Bändi koostuu pystybasson ympärille kasaantuneista, ajoittain vapaamuotoiseen jamitteluun riehaantuvista multi-instrumentalisteista, joiden häkellyttävälle musikaalisuudelle vetää vertoja vain heidän vankka kutsumustietoisuutensa. Yhden keikan fiilistelypitoisuus vastaa aikuisen ihmisen viikottaista tarvetta! Postia meille voi lähettää osoitteeseen alkuperaiskokoonpano.orkesteri at gmail.com

Lisätietoja

Syksyllä 2005 kokoontui kolme nuorta miestä yhteen tarkoituksenaan soittaa jotain kivaa groovaavaa musiikkia. Tapsa oli juuri ostanut ensimmäisen kunnon kitaransa, akustisen Taylorin. Teemulla oli klarinettinsa ja huilunsa ja basisti Teijo päätyi ensimmäisten harjoitusten jälkeen käyttämään kontraa, koska kokoonpanon avantgardistinen ilmaisu suorastaan vaati sitä.

Ensimmäinen keikka oli edessä 2. helmikuuta 2006 Tosineen Open Stagella. Viikkoa ennen h-hetkeä saatiin orkesteriin vahvistukseksi Jarkko pärisyttämään mandoliinia. Vapaan improvisaation lisäksi ohjelmistossa oli jo Tapsan laulelmia. Vielä mainoksissa orkesteri oli nimeltään Experimental Jazz Band, mutta keikalla voitiin julkaista uusi nimi: Alkuperäiskokoonpano.

Keikkoja alkoi siunaantua enemmänkin. Tässä vaiheessa musiikki oli sekoitus popralleja ja avantgardea. Runon ja Viinin illassa Jyväskylässä oli tämän suuntauksen huippuhetki, kun yhteiskeikalla nähtiin ja kuultiin modernia tanssia ja avantgarde jatsia. Kesällä äänitettiin myös orkesterin ensimmäinen demo, ja se sai nimen ”Naapurien juhlat”.

Talvella saatiin vahvistusta rytmiryhmään, Harrin tullessa soittamaan rumpuja. Viisihenkisen Alkuperäiskokoonpanon ensiesiintyminen oli 2. joulukuuta 2006. Keväällä 2007 valmistui orkesterin toinen demo nimeltään "Sokerisielu", ja keikkojakin saatiin lisää mukavasti. Kesän August Rockiin orkesterin pojat houkuttelivat viekkaudella ja vääryydellä Maijun mukaan soittamaan. Alttoviululla, pianolla ja kitaralla saatiinkin kokoonpanon sointi entistäkin mehevämmäksi. Maiju jäi onnistuneen keikan jälkeen Alkuperäiskokoonpanoon vakituiseksi jäseneksi, ja äkkiä orkesterissa oli jo kuusi jäsentä.

Kokoonpanon laajentuessa, on musiikissa keskitytty yhä vahvemmin Tapsan laulelmapohjaisiin pop-kappaleisiin, ja avantgarde, etno sekä jatsi ovat väistyneet lähinnä soittoa maustaviksi elementeiksi. Akustisuudesta on kuitenkin pidetty kiinni kynsin ja hampain, mistä on todistuksena orkesterin kolmas, juuri ilmestynyt demo. "Viisi laulua" nojaa vahvimmin pop-sensibiliteettiin. Se on orkesterin demoista myös ensimmäinen, jonka äänittämisessä ja masteroinnissa on käytetty ulkopuolista apua.

Alkuperäiskokoonpanon keikoilla voi hyvinkin odottaa kuulevansa uudelta demolta tuttua akustista ja runollista suomenkielellä laulettua miedosti jatsahtavaa poppia, sekä ajoittaista vapaamuotoista jamittelua. Orkesteri koostuu multi-instrumentalisteista, joiden häkellyttävälle musikaalisuudelle vetää vertoja vain heidän vankka kutsumustietoisuutensa. Yhden keikan fiilistelypitoisuus vastaa aikuisen ihmisen viikottaista tarvetta! Alkuperäiskokoonpano toivoo, että voi tulevaisuudessakin ilahduttaa kavereitaan, ja miksei tuntemattomiakin ihmisiä soitollaan, laulullaan ja tarinoillaan. Lähitulevaisuuden tavoitteena on keikkailla niin paljon kuin vain inhimillisesti katsoen on mahdollista, sekä tuoda kuulijoilleen hyvää fiilistä ja voimakkaita tunteita.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
 
Genre: Rock/Pop

Profiili luotu: 26.04.2008.
Päivitetty: 03.06.2008 klo 13:26.
Profiilia katsottu 6762 kertaa.

Toiminnot

» Profiilin etusivu
» Lisätietoja
» Ajankohtaista   (10 uutista)
» Keikat
» Kuvagalleria   (8 kuvaa)
» Vieraskirja   (2 viestiä)
» Palautetta artistille
» Toivo artistia nettiradioon

Jäsenet

» Harri
 (rummut - perkussiot)
» Jarkko
 (oktaavimandoliini - mandoliini - balalaikka - treskitara)
» Tapani
 (laulu - kitara)
» Teijo
 (kontrabasso - huuliharppu)
» Teemu
 (klarinetti - huilu - huuliharppu - saksofoni)
» Maiju
 (alttoviulu- viulu - piano)